SQL Server 2012 – mai puțin de șase luni de asistență extinsă. Azure sau on premise?

SQL Server 2012 – mai puțin de șase luni de asistență extinsă. Azure sau on premise?

Asistența extinsă pentru SQL Server 2012 se va încheia în data de 12 iulie 2022. Dacă în momentul de față utilizați SQL Server 2012, aveți posibilitatea de a migra aplicații și baze de date SQL Server către mașini virtuale Azure și primiți actualizări de securitate extinse gratuite timp de trei ani după încheierea asistenței, numai în Azure.

Clienții pot combina acest lucru cu Azure Hybrid Benefit pentru a economisi în Azure, utilizând licențe existente SQL Server și Windows Server în cloud, fără costuri suplimentare. Aceste oferte fac din Azure cea mai rentabilă variantă pentru a rula SQL Server și Windows Server. De fapt, AWS este de cinci ori mai scump decât Azure pentru SQL Server și Windows Server.

Sfârșitul asistenței este o oportunitate de a planifica modernizarea aplicațiilor. În mod convenabil, cu actualizări de securitate extinse, clienții pot continua să protejeze aceste aplicații în timp ce se modernizează. Câteva exemple:

Azure Virtual Desktop pentru a moderniza mediile VDI bazate pe Windows Server RDS.

Azure SQL Managed Instance, un serviciu PaaS pentru bazele de date SQL Server, care face ca patch-urile și actualizările să treacă exclusiv în sfera de responsabilitate a producătorului.

Azure App Service și Azure Kubernetes Service pentru modernizarea aplicațiilor.

Dacă nevoia este de a utiliza o soluție de tip on premise, aveți posibilitatea de a trece pe SQL Server 2019:

  • fie sub formă de licență perpetuă fără Software Assurance, soluție care vă permite să utilizați versiunea curentă a soluției (SQL Server 2019)
  • fie să optați pentru SQL Server 2019 cu Software Assurance – soluție care vă oferă posibilitatea de a trece la o nouă versiune SQL Server în momentul în care această este lansată de către producător (atât timp cât abonamentul Software Assurance este activ în acel moment).

Indiferent de soluția pe care o considerați ca fiind cea mai potrivită nevoilor reale ale afacerii dumneavoastră, echipa ALEF Distribution RO vă stă la dispoziție.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la adresa de e-mail RO-microsoft@alef.com.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *