SQL Server 2012 și Windows Server 2012 – termenul de acordare al asistenței extinse se apropie de final

SQL Server 2012 și Windows Server 2012 – termenul de acordare al asistenței extinse se apropie de final

Asistența extinsă pentru SQL Server 2012 va încheia în data de 12 Iulie 2022, în vreme ce asistența extinsă pentru Windows Server 2012 și Windows Server 2012 R2 se va încheia în data de 10 Octombrie 2023.

Cum timpul rămas la dispoziție pană când Microsoft va înceta să ofere asistență extinsă pentru soluțiile menționate în rândurile de mai sus nu este unul extrem de generos, clienții care au încredere pentru procesele critice din cadrul organizației lor în soluții că Windows Server și SQL Server, pot începe să construiască planul pentru trecerea pe o nouă soluție care să raspundă nevoii lor atât din punct de vedere al eficienței și ușurinței de lucru, dar și al securității datelor.

In Martie 2021, Microsoft a anunțat că pregăteste Windows Server 2022. O versiune preview a noului sistem de operare pentru server, poate fi accesată aici, iar utilizatorii care vor să încerce Windows Server 2022 în Azure, pot face acest lucru aici.

Cu un număr tot mai mare de amenințări la adresa securității cibernetice și impactul escaladării rapide a incidentelor, securitatea este o prioritate majoră pentru fiecare utilizator care dorește să-și protejeze datele. Windows Server 2022 include noi capacități de securitate, cum ar fi secured-core server și secure connectivity.

Secured-core server aduce o protecție puternică împotriva amenințărilor pentru a oferi securitate pe mai multe straturi între hardwarefirmware și sistemul de operare.

Secure connectivity adaugă un strat suplimentar de securitate în timpul transportului pentru protecție avansată. Windows Server 2022 îmbunătățește securitatea conexiunii cu protocolul de transfer de hipertext criptat mai rapid și mai sigur (HTTPS) și securitatea stratului de transport (TLS) 1.3 activat în mod implicit.

Clienții pot migra aplicații și baze de date SQL Server către mașini virtuale Azure și primiți actualizări de securitate extinse gratuite timp de trei ani după încheierea asistenței, numai în Azure. Clienții pot combina acest lucru cu Azure Hybrid Benefit pentru a economisi în Azure utilizând licențe existente SQL Server și Windows Server în cloud, fără costuri suplimentare. Aceste oferte fac din Azure cea mai rentabila varianta pentru a rula SQL Server și Windows Server. De fapt, AWS este de cinci ori mai scump decât Azure pentru SQL Server și Windows Server.

Sfârșitul asistenței este o oportunitate de a planifica modernizarea aplicațiilor. În mod convenabil, cu actualizări de securitate extinse, clienții pot continua să protejeze aceste aplicații în timp ce se modernizează. Câteva exemple:

Azure Virtual Desktop pentru a moderniza mediile VDI bazate pe Windows Server RDS.

Azure SQL Managed Instance, un serviciu PaaS pentru bazele de date SQL Server care face ca patch-urile și actualizările să fie ceva din trecut.

Azure App Service și Azure Kubernetes Service pentru modernizarea aplicațiilor.

Echipa ALEF Distribution RO vă stă la dispoziție.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la adresa de e-mail RO-microsoft@alef.com

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *