Windows Server 2022: securitate avansată și scenarii hibride în Azure

Windows Server 2022: securitate avansată și scenarii hibride în Azure

Windows Server 2022 este cel mai recent sistem de operare pentru servere. În luna Martie 2021, Microsoft anunța că pregătește lansarea Windows Server 2022 și publica o versiune preview a acestuia.

Cu un număr tot mai mare de amenințări la adresa securității cibernetice și impactul escaladării rapide a incidentelor, securitatea este o prioritate majoră pentru fiecare utilizator care dorește să-și protejeze datele. Windows Server 2022 include noi capacități de securitate, cum ar fi secured-core server și secure connectivity.

Secured-core server aduce o protecție puternică împotriva amenințărilor pentru a oferi securitate pe mai multe straturi între hardwarefirmware și sistemul de operare.

Secure connectivity adaugă un strat suplimentar de securitate în timpul transportului pentru protecție avansată. Windows Server 2022 îmbunătățește securitatea conexiunii cu protocolul de transfer de hipertext criptat mai rapid și mai sigur (HTTPS) și securitatea stratului de transport (TLS) 1.3 activat în mod implicit.

Pe lângă avantajele de securitate pe care Windows Server 2022 le oferă utilizatorilor, un alt beneficiu pe care noul sistem îl oferă este legat de capabilități hibride cu Azure. Clienții aleg o abordare hibridă și multicloud pentru a-și transforma digital afacerile. Acum pot profita de serviciile cloud cu Windows Server 2022 local, conectându-se la Azure Arc.

În plus, în Windows Server 2022, clienții pot profita de îmbunătățirile serverului de fișiere, cum ar fi compresia SMB. SMB Compression îmbunătățește transferul fișierelor aplicației prin comprimarea datelor în timpul tranzitului printr-o rețea. În cele din urmă, Centrul de administrare Windows, un instrument îndrăgit de administratori, oferă o experiență modernă de gestionare a serverului, cum ar fi un nou vizualizator de evenimente și gateway proxy support pentru scenariile conectate Azure.

Cu Azure Automanage pentru Windows Server, clienții pot migra cu ușurință la Azure fără nicio modificare a IP-ului rețelei, pot face transferuri de fișiere în siguranță în Azure folosind SMB prin QUIC și pot implementa hotpatch pentru noile mașini virtuale Windows Server Azure.

Pentru a moderniza aplicațiile existente, clienții au multe opțiuni în Azure, în funcție de nevoile arhitecturale ale aplicației. De exemplu, Azure Kubernetes Service (AKS) cu suport nativ .NET le permite clienților să modernizeze aplicațiile cu Kubernetes, orchestratorul de containere utilizat de mulți clienți.

În cele din urmă, atunci când clienții își mută sarcinile de lucru în Azure, aceștia pot profita de avantaje precum Azure Hybrid Benefit și actualizări de securitate extinse gratuite pentru Windows Server 2008 și 2012 — numai pe Azure.

Echipa ALEF Distribution RO vă stă la dispoziție.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *