Cum poți crește securitatea IT și disponibilitatea resurselor folosind Azure

Cum poți crește securitatea IT și disponibilitatea resurselor folosind Azure

Tot mai multe companii și instituții publice sunt vizate în ultima vreme de atacuri cibernetice. La sfârșitul lunii aprilie au avut loc o serie de atacuri DDOS care au vizat site-urile web gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, otpbak.ro sau dnsc.ro, având ca obiectiv indisponibilizarea site-urilor prin supraîncărcarea acestora cu trafic masiv de internet. Pierderile potențiale în urma unor astfel de atacuri pot fi substanțiale: de la pierderi financiare la cele de imagine, atunci când apar în presă informații despre un astfel de atac.

Multe organizații gestionează datacentere interne (private cloud) sau preferă să externalizeze serviciile de infrastructura la alți public cloud provideri (locali sau globali cum sunt Azure, AWS sau GCP). A crea o infrastructură IT fiabilă este scopul oricărui responsabil de IT, însă orice sistem complex poate ceda într-un mod la fel de complex, de aceea pentru a crea fiabilitate ai nevoie de reziliență. Reziliența începe cu disponibilitatea resurselor. Reducerea downtime-ului sau numărul întreruperilor în care operațiunile de business ale clienților nu pot continua este foarte importantă. La fel de importantă este și viteza cu care datele sunt restaurate în urma unor eventuale pierderi de date, de natură umană sau în urma unui atac cibernetic. Pentru a implementa o restaurare completă a datelor, ai nevoie de un sistem de backup și un plan de recuperare sau business continuity bine pus la punct.

Unul din principiile serviciilor de backup 3-2-1 presupune să ai cel puțin o copie a datelor pe care să o ții off-site (în altă locație). De aceea, dacă ai clienți care folosesc site-uri web, baze de date, servere de fișiere, mașini virtuale etc. în datacentere proprii sau la alți cloud provideri, pentru a-și asigura fiabilitatea și reziliența infrastructurii ar putea lua în considerare serviciile de backup și disaster recovery din Azure.

Dacă ești interesat să avem o discuție despre cum poți crește securitatea IT și disponibilitatea resurselor folosind Azure îți propun un workshop 1:1 (1h-1h.30 min) în care să abordăm următoarele teme:

Fiabilitate și Reziliență. Azure îți ține aplicațiile up-and-running și datele disponibile.

  • High Availability
  • Disaster Recovery (Hyper-V, VMWare)
  • Backup (din on-prem în Azure, sau din cloud în Azure)

Securitate. Azure ajută la protejarea datelor

  • Managementul identității și gestionarea accesului userilor la date, aplicații și alte resurse
  • Microsoft Defender for Cloud

Confidențialitatea și conformitatea cu standardele internaționale.

  • Unde sunt ținute datele și cine le gestionează
  • Soluțiile Azure pentru atingerea standardelor globale de conformitate

Cum construim oferte pentru serviciile de securitate, reziliență și fiabilitate.

Dacă alegi să construim și să închidem împreună oportunități de Azure până la finalul lunii iunie 2022, îți voi oferi un preț special pentru consumul de Azure pentru acea subscripție și sfaturi pentru primul proiect de backup sau disaster recovery.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *