Windows 7 Extended Security Updates 2022: pentru situațiile în care chiar dacă vrei, încă nu ești gata pentru Windows 11

Windows 7 Extended Security Updates 2022: pentru situațiile în care chiar dacă vrei, încă nu ești gata pentru Windows 11

Windows 11 este aici și reprezintă prezentul. În anumite situații, sunt companii care încă utilizează Windows 7 ca urmare a unor soluții software ce necesită în spate acest sistem de operare. Securitatea datelor este importantă pentru orice utilizator care pune preț pe datele și munca sa și înțelege că atunci când este tratată cu superficialitate sau chiar neglijată, poate avea un impact negativ în buna desfășurare a lucrurilor, mai ales într-o lume în continuă evoluție din punct de vedere tehnologic.

Programul Extended Security Update (ESU) este o opțiune de ultimă instanță pentru clienții a căror activitate necesită utilizarea anumitor produse Microsoft vechi după sfârșitul asistenței. ESU include actualizări de securitate critice* și/sau importante* pentru maximum trei ani de la data de sfârșit a asistenței extinse a produsului.

Toți clienții Windows 7 au primit o actualizare pe 14 ianuarie 2020, ca urmare a asistenței tehnice extinse oferite de către producător. Actualizările pentru aceste sisteme de operare după data 14 ianuarie 2020 sunt furnizate numai pentru clienții ESU.

*După cum este definit de Microsoft Security Response Center (MSRC).

Windows 7 Extended Security Updates (ESU) include actualizări de securitate pentru problemele critice și importante, așa cum sunt definite de Microsoft Security Response Center (MSRC), pentru maximum trei ani după 14 ianuarie 2020. După 14 ianuarie 2020, în cazul în care computerul dumneavoastră rulează Windows 7 și nu ați achiziționat actualizări de securitate extinse, computerul nu va mai primi actualizări de securitate.

Disponibilitatea ofertei

Windows 7 Extended Security Updates (ESU) este disponibil începând din data de 2 decembrie 2019 prin furnizorii de soluții cloud (CSP). ESU este disponibil pentru Windows 7 Professional și Windows 7 Enterprise.

Clienții finali de tip Academic care au Windows 7 for Education pot lua Windows 7 Extended Security Updates (ESU) de tip Commercial în CSP.

Cum vor funcționa licențele pentru Windows 7 ESU în mediile de mașini virtuale?

ESU este licențiat pe dispozitiv. Pentru infrastructura tradițională on-premises sau dedicată Virtual Desktop Infrastructure (VDI), fiecare punct final care accesează un VM care rulează Windows 7 ESU trebuie să aibă o licență ESU. Cu alte cuvinte, nu VM-urile trebuie numărate, ci terminalele. Dacă clientul trece la Azure Virtual Desktop (AVD), ESU este acoperit fără costuri suplimentare pentru întreaga perioadă de trei ani.

Dacă doriți să implementați Windows 7 Extended Security Updates (ESU), ALEF Distribution RO vă stă la dispoziție.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *