Conformitate și licențiere corectă pentru planurile Microsoft 365 Business

Conformitate și licențiere corectă pentru planurile Microsoft 365 Business

Unele oferte sunt destinate în mod special întreprinderilor mici și mijlocii cu până la 300 de utilizatori.

Aceste produse au adesea cuvântul „Business” în numele lor și includ următoarele:

  • Microsoft 365 Apps for Business
  • Microsoft 365 Business Basic
  • Microsoft 365 Business Standard
  • Microsoft 365 Business Premium
  • Windows 365 Business
  • Microsoft Defender for Business
  • Teams Essentials

Conformitate și licențiere corectă

Deoarece licențele Business sunt destinate organizațiilor cu până la 300 de utilizatori, un singur client poate achiziționa doar un total colectiv de 300 de subscripţii Microsoft 365 Business Basic, Standard și Premium. Alte produse, cum ar fi Windows 365 Business sau Microsoft Defender for Business, au propriile limite de 300 de utilizatori.

Limitare tehnică și scenarii de licențiere corectă

Puteți verifica dacă un produs este supus unui maxim de 300 de licențe prin utilizarea listei de preţ. Iată un fragment din foaia de calcul Excel cu MaxLicenses coloană filtrată pentru a afișa unele dintre ofertele cu maximum 300 de licențe:

Numărul de licențe este restricționat din punct de vedere tehnic în două moduri pe întregul tenant. În primul rând, este restricționat în toate modurile de cumpărare. Acest lucru înseamnă că un client ar putea achiziționa 100 × Microsoft 365 Business Basic direct de pe site-ul Microsoft, 100 × Microsoft 365 Business Basic de la un partener CSP și 100 × Microsoft 365 Business Basic de la alt partener CSP pentru maximum 300 de licențe.

Cu toate acestea, restricția tehnică este doar la nivelul tipului de licență. Aceasta înseamnă că, teoretic, un client ar putea cumpăra 300 licențe Microsoft 365 Business Basic și, de asemenea, poate cumpără 300 de licențe Microsoft 365 Business Premium, care nu ar fi un scenariu conform de licențiere.

Dacă utilizați Partner Center și încercați să achiziționați peste 300 de licențe de tip Business, veți fi împiedicat să adăugați acele licențe în coș și veți fi notficați că a fost atinsă limita de 300 de licențe, așa cum se arată aici:

Dacă un client are deja licențe pentru o anumită ofertă și încercați să cumpărați o cantitate de licențe care ar depăși numărul peste limita de 300 de licențe, veți putea adăuga la coș, dar când încercați să revizuiți comanda, veți primi o eroare și va aparea câte licențe mai rămân pentru acea ofertă, după cum se arată mai jos:

După cum am menționat anterior, deoarece limitarea tehnică funcționează doar la nivel de tip de licență, nu veți primi nicio notificare că sunteți pe cale să cumpărați licențe care vă vor duce peste limita colectivă de peste 300 de licențe pentru Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium și Microsoft 365 Apps for Business.

Este important de avut în vedere că dacă un lucru este posibil din punct de vedere tehnic, nu înseamnă că acest lucru este conform cu regulile de licențiere ale producătorului. Încălcarea regulilor de licențiere stabilite de către producător duce la utilizarea neconformă a soluției.

Echipa ALEF Distribution RO vă poate ajuta în a identifica cea mai bună soluție pentru nevoia dumneavoastră reală. Vrem să vă ascultăm povestea și să parcurgem împreună pașii în acest proces.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *