Migrarea automată a subscripțiilor CSP Legacy în CSP New Commerce Experience. Când se întâmplă și ce puteți face?

Migrarea automată a subscripțiilor CSP Legacy în CSP New Commerce Experience. Când se întâmplă și ce puteți face?

Începând din ianuarie 2024, abonamentele din CSP Legacy vor fi migrate automat, de Microsoft, în CSP NCE, la reînnoire. Vă recomandăm să discutați cu beneficiarii pentru a stabili de comun acord care este direcția pe care doresc să o urmeze.

În CSP New Commerce Experience sunt disponibile trei forme de plată:

  • P1M Monthly (angajament lunar cu plată lunară)
  • P1Y Monthly (angajament anual cu plată lunară)
  • P1Y Annual (angajament anual cu plată anuală)

Care este diferența dintre cele trei forme de plată?

  • P1M Monthly vă oferă flexibilitate, dar vine și cu un cost variabil. În CSP New Commerce Experience beneficiarii pot opera modificări în privința reducerii numărului de subscripții sau renunțării la o subscripție în termen de 7 zile calendaristice de când această a fost adăugată sau reînnoită. Cu forma de plată P1M Monthly aveti posibilitatea de a reduce numărul subscipțiilor de la o lună la alta în fereastra de 7 zile, dar este important să aveți în vedere că această formă de plată vine cu un cost ce poate să difere de la o luna la alta pentru că în fiecare lună se aplică prețul disponibil la acel moment. Forma de plată P1M Monthly este ideală pentru utilizatorii care au nevoie de soluții pentru o perioada determinată de timp mai mică de 1 an de zile.
  • P1Y Monthly este forma de plată ce vă oferă protecție de preț pentru 1 an de zile din momentul activării, dar vine și cu posibilitatea de a plăti lună de lună. Numărul de subscriptii poate să fie crescut oricând, în funcție de planul Office 365 / Microsoft 365 pe care beneficiarul îl are, însă acesta nu poate fi reduss timp de un an de zile. Excepția de la această regulă se aplică în cazul trecerii la un plan cu funcționalități superioare (de exemplu trecerea de la Microsoft 365 Business Standard la Microsoft 365 Business Premium).
  • P1Y Annual este forma de plată ce vă oferă protecție de preț pentru 1 an de zile din momentul deschiderii subscriptiei și pentru care puteți efectua plata în avans. La fel ca și P1Y Monthly, forma de plată P1Y Annual este la îndemână pentru acele roluri din companie ce sunt stabile și unde nu există fluctuații de la o luna la cealaltă în privința personalului.

Ca partener Microsoft, sunt două opțiuni pe care le puteți urma:

1. Migrați manual abonamentele înainte de data reînnoirii. 

Dacă doriți să renunțați la migrarea automată, cel mai simplu mod de a o face este să vă migrați înainte de data reînnoirii. Această modalitate vă permite să discutați în avans cu beneficiarii și să stabiliți împreună și relaxat direcțiile pe care veți merge mai departe, care este forma sau care sunt formele de plată agreate pentru fiecare soluție în parte.

2. Permiteți Microsoft să migreze automat abonamentul pentru dumneavoastră. 

Puteți permite Microsoft să migreze subscripția automat la reînnoire. După ce migrarea automată este finalizată, veți avea la dispoziție 7 zile pentru a modifica sau anula abonamentul, dacă este necesar. Rețineți că toate abonamentele migrate automat vor fi setate pe termen anual, dar păstrează același plan de facturare (anual/lunar) și numărul de subscripții. Dacă aveți forma de plată lunară pe CSP Legacy și doriți să o păstrați, trebuie să faceți o migrare manuală în CSP New Commerce Experience (P1M Monthly).

Dacă aveți nevoie de ajutor în a identifica soluția potrivită pentru nevoia dumneavoastră reală, echipa ALEF Distribution RO vă poate ajuta. Haideți să vorbim.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *