Microsoft 365 Defender

Microsoft 365 Defender

Microsoft 365 Defender reprezintă cea mai bună soluție de securitate avansată, fie că vorbim de malware, ransomware sau phishing.
Există adeseori o confuzie între Windows Defender și Microsoft 365 Defender. Care este deosebirea între cele 2? Windows Defender conține antivirusul pentru sistemul de operare Windows, în schimb Microsoft 365 Defender este o soluție ce folosește portofoliul de securitate Microsoft 365 pentru a analiza automat datele, construind o imagine completă asupra fiecărui atac într-un singur dashboard. Microsoft 365 Defender detectează și oprește incidentul și păstrează organizația într-o stare sigură.

Microsoft 365 Defender este o soluție de securitate avansată, ce se integrează perfect cu alte soluții de securitate, non-Microsoft. Aceasta vă poate ajuta să detectați riscurile de securitate, să investigați atacurile și să preveniți automat activitățile dăunătoare.

Utilizând Microsoft 365 Defender administratorul IT poate verifica modul în care infrastructura este afectată și ce impact are un incident sau o breșă de securitate, indiferent de natura acesteia fie că vorbim de malware, ransomware, phishing. Microsoft 365 Defender ia măsuri automate pentru a preveni sau a opri un atac și pentru a auto-vindeca casuțele poștale, endpoint-urile și identitățile utilizatorilor afectate.

Suite Microsoft 365 Defender disponibile:

 1. Microsoft Defender for Endpoint – este o platformă unificată pentru protecția preventivă, detectarea post incident, investigația automată și răspuns pentru device-urile din cadrul unei organizații;
 2. Microsoft Defender for Office 365 – protejează organizația împotriva amenințărilor venite prin e-mail, link-uri (adrese URL) sau documente;
 3. Microsoft Defender for Identity and Azure AD Identity Protection – folosește Active Directory pentru a identifica, detecta și investiga amenințări avansate, identități compromise și acțiuni rău intenționate către infrastructura dumneavoastră;
 4. Microsoft Cloud App security – este o soluție Software as a Service care oferă vizibilitate și controale asupra datelor și aplicațiilor cloud pe care le folosesc în cadrul organizației.

Cum se licențiază?

Subscripțiile ce conțin nativ Microsoft 365 Defender sunt:

 • Microsoft 365 E5 or A5;
 • Microsoft 365 E5 Security or A5 Security;
 • Windows 10 Enterprise E5 or A5;
 • Enterprise Mobility + Security (EMS) E5 or A5;
 • Office 365 E5 or A5;
 • Microsoft Defender for Endpoint;
 • Microsoft Defender for Identity;
 • Microsoft Cloud App Security;
 • Defender for Office 365 (Plan 2).

Pentru planurile ce nu includ soluțiile de securitate, așa cum sunt Microsoft 365 Business Basic sau Microsoft 365 Business Standard pot adăuga Microsoft 365 Defender ca add-on peste planul principal.

Pentru mai multe detalii despre alegerea soluției optime ne puteți contacta oricând la
ro-microsoft@alef.com.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *