Sector Public – Alternative pentru licențierea Open License – CSP și Open Value

Sector Public – Alternative pentru licențierea Open License – CSP și Open Value

La finalul anului 2021, Microsoft va retrage programul Open License. După ce aproximativ 20 de ani Open License a reprezentat una dintre cele mai populare forme de licențiere pentru clienții persoane juridice, indiferent dacă vorbim despre companii private sau clienți din Sector Public, producătorul a decis să înlocuiască această formă de licențiere cu altele care răspund nevoilor reale din prezent ale clienților.

Data de 31 Decembrie 2021 este data limită până la care mai pot fi comandate licențe în regim Open License:  licențe, licențe cu Software Assurance sau doar Software Assurance.

Care sunt alternativele?

Incepând cu Ianuarie 2022, comenzi noi pentru licențe în Open License nu vor mai putea fi plasate. Licențele perpetue pot fi achiziționate chiar de acum prin programul Cloud Solution Provider.

Partenerii care nu s-au înscris în programul Cloud Solution Provider nu vor mai putea tranzacționa licențe perpetue.

Sub umbrela CSP în care clienții finali pot deschide prin intermediul resellerilor/partenerilor Microsoft subscripții pentru soluții de productivitate precum Microsoft 365 / Office 365 (plată lunară sau plată anuală), pot deschide subscripții pentru licențe software precum SQL Server per Core (subscripție pe un an sau subscripție pe trei ani), dar au posibilitatea și de a achiziționa licențe perpetue de Windows Server, SQL Server, Office Standard, Office Professional ș.a.m.d. Este important de avut în vedere că licențele perpetue in CSP sunt fară Software Assurance.

Licențe cu Software Assurance și reînnoiri de Software Assurance pot fi achiziționate în programul Open Value.

Software Assurance în programul Open Value este valabil pentru o perioadă de trei ani de zile, în vreme ce în Open License este valabil pentru o perioadă de doi ani de zile.

Dacă încă nu v-ați înregistrat în programul Cloud Solution Provider, puteți face acum acest lucru urmând pașii de mai jos:

  1. Semnare agreement CSP Indirect Reseller;
  2. Asignare CSP Indirect Provider(ALEF) prin accesarea acestui link.

Făcând inregistrarea în programul Cloud Solution Provider astăzi aveți siguranța ca veți putea plasa comenzile în timp util.

Echipa ALEF Distribution RO vă stă la dispoziție.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la adresa de e-mail RO-microsoft@alef.com

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *