SQL Server 2022 – local, cloud sau hibrid?

SQL Server 2022 – local, cloud sau hibrid?

Microsoft a anunțat pe 16 noiembrie 2022 că SQL Server 2022, sistem de management al bazelor de date relaționale, este disponibil pentru descărcare pentru clienții cu programe SQL ce au contract de licențiere de tip Enterprise Agreement (EA), Enterprise Agreement Subscription (EAS) și Server and Cloud Enrollment (SCE).

Din data de 1 ianuarie 2023, SQL Server 2022 este disponibil și  pentru licențiere de tip subscripție CSP, CSP perpetuu, Open Value (OV) și Open Value Subscription (OVS), dar și în programul de licențiere ISV destinat dezvoltatorilor de soluții software.

SQL Server 2022 este disponibil atât în licențiere de tip SQL Server + SQL CAL, dar și în licențiere per Core, în funcție de nevoile organizației. De asemenea, SQL Server 2022 este conceput pentru a răspunde nevoilor întreprinderilor moderne, cu suport pentru mediile bazate pe cloud (Azure) și medii hibride.

În rândurile de mai jos vom detalia o parte din aspectele de avut în vedere atunci când vorbim despre SQL Server 2022.

Edițiile SQL Server

În următorul tabel sunt descrise edițiile SQL Server:

Ediție Descriere
Enterprise Oferta premium, ediția SQL Server Enterprise, oferă capabilități complete ale centrului de date de vârf, cu performanțe extraordinare, virtualizare nelimitată (pentru clienții care au Software Assurance, detalii despre licențiere în Microsoft Product Terms) și business intelligence end-to-end, permițând niveluri ridicate de servicii pentru sarcinile de lucru critice și accesul utilizatorilor finali la date.
Standard Ediția SQL Server Standard oferă management de bază de date și bază de date de business intelligence pentru departamentele și organizațiile mici pentru a-și rula aplicațiile și acceptă instrumente de dezvoltare comune pentru local și cloud, permițând gestionarea eficientă a bazelor de date cu resurse IT minime.
Web Ediția Web SQL Server este o opțiune cu costul total scăzut de proprietate pentru companiile care oferă servicii de hosting web (inclusiv alegerea ediției Web pe IaaS pe Azure) și VAP-uri web pentru a oferi capabilități de scalabilitate, accesibilitate și gestionabilitate pentru proprietățile web la scară mică sau mare.
Developer Ediția SQL Server Developer permite dezvoltatorilor să construiască orice tip de aplicație pe SQL Server. Include toate funcționalitățile ediției Enterprise, dar este licențiat pentru utilizare ca sistem de dezvoltare și testare, nu ca server de producție. SQL Server Developer este o alegere ideală pentru cei care construiesc și testează aplicații.
Express Ediția SQL Server Express este baza de date gratuită și este ideală pentru a învăța și a construi aplicații bazate pe date desktop și servere mici. Este cea mai bună alegere pentru furnizorii independenți de software, dezvoltatorii și pasionații care construiesc aplicații client.

SQL Server 2022 – Cerințe hardware și software

Cerințe hardware:

Componentă Cerințe
Storage SQL Server necesită cel puțin 6 GB de spațiu disponibil pe hard disk.

Cerințele de spațiu pe disc vor varia în funcție de componentele SQL Server SQL Server pe care le instalezi. Pentru mai multe informații, consultă Cerințele de spațiu pe hard disk mai târziu în acest articol. Pentru informații despre tipurile de stocare acceptate pentru fișierele de date, consultă Tipurile de stocare pentru fișierele de date.

Monitor SQL Server necesită monitor cu rezoluție Super-VGA (800×600) sau mai mare.
Memorie1 Minimum:

Ediții Express: 512 MB

Toate celelalte ediții: 1 GB

Recomandat:

Ediții Express: 1 GB

Toate celelalte ediții: cel puțin 4 GB și ar trebui mărite pe măsură ce dimensiunea bazei de date crește pentru a asigura performanțe optime.

Viteza procesorului Minimum: x64 Procesor: 1.4 GHz

Recomandat: 2.0 GHz sau mai rapid

Tip procesor x64 Procesor: AMD Opteron, AMD Athlon 64, Intel Xeon with Intel EM64T support, Intel Pentium IV with EM64T support

1Memoria minimă necesară pentru instalarea componentei Data Quality Server în Data Quality Services (DQS) este de 2 GB RAM, care este diferită de cerința minimă de memorie SQL Server.

Cerințe software:

Următoarele cerințe se aplică tuturor edițiilor:

Componentă

Cerințe
Sistem operare

Windows 10 TH1 1507 sau mai nou.

Windows Server 2016 sau mai nou.

.NET Framework Sistemele de operare minime includ minimum.NET framework.
Software rețea

Sistemele de operare acceptate pentru SQL Server au software de rețea încorporat. Instanțele denumite și implicite ale unei instalări de sine stătătoare acceptă următoarele protocoale de rețea: memorie partajată, Named Pipes și TCP/IP.

Indiferent de soluția pe care o consideri potrivită nevoilor reale ale afacerii tale, fie că este vorba despre o soluție locală, cloud sau hibridă, echipa ALEF Distribution RO îți stă la dispoziție.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *