SQL Server 2022 per core: ce model de licențiere este potrivit pentru nevoia ta?

SQL Server 2022 per core: ce model de licențiere este potrivit pentru nevoia ta?

Spre deosebire de versiunile anterioare SQL Server, precum SQL Server 2019 Per Core sau SQL Server 2017 Per Core, SQL Server 2022 Per Core vine cu o schimbare în privința modelului de licențiere.

Atunci când dorești să faci licențierea SQL Server Per Core, există două modalități prin care poți face acest lucru. Dacă alegi să licențiezi core-urile fizice, este necesar să ai în vedere că se licențiază minim patru core-uri fizice iar, în situația în care sunt mai multe, de exemplu 16, este necesar să le licențiezi pe toate. Acest lucru se aplică indiferent dacă alegi licențe în CSP perpetuu ce nu au Software Assurance, licențe de tip subscripție software în CSP sau cu Software Assurance în regim Open Value.

În situația în care dorești să ridici o instanță virtuală pe care să o licențiezi, este necesar să ții cont de regula care prevede un minim de patru core-uri pentru respectiva instanță virtuală. Poți realiza acest lucru doar cu SQL Server 2022 Per Core de tip subscripție software în CSP sau cu licență SQL Server 2022 Per Core cu Software Assurance (în licențiere Open ValueOpen Value Subscription ș.a.m.d.).

Dacă te gândești să faci downgrade la versiunea anterioară a soluției (SQL Server 2019 Per Core), este posibil, dar se aplică aceleași reguli de licențiere ca și în cazul SQL Server 2022 Per Core.

Un alt scenariu de licențiere pe care îl poți explora, dacă numărul de utilizatori care doresc să acceseze acea bază de date este mare, este SQL Server cu licențe de acces SQL, disponibile fie pentru utilizatori, fie pentru echipamentele care vor accesa serverul respectiv.

Îți recomandăm ca întotdeauna să consulți Microsoft Product Terms.

Indiferent de soluția pe care o consideri potrivită nevoilor reale ale afacerii tale, fie că este vorba despre o soluție locală, cloud sau hibridă, echipa ALEF Distribution RO îți stă la dispoziție.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *