Microsoft Teams – Noutăți
Microsoft Teams nu a fost niciodată construit cu scopul de a înlocui Skype for Business, chiar dacă aceasta este o consecință directă și inevitabilă a popularizării acestuia, ci mai degrabă pentru a aduce într-un singur loc colaborarea de tip mesagerie instantă, întâlniri, prezentări, partajare de fișiere și integrarea cu aplicații 3rd party.
Fiind un serviciu în continuă dezvoltare, Microsoft Teams are parte de update-uri de securitate, imbunătățire constantă și se bucură de adăugarea de functionalităti noi.
1. Pe data de 28 septembrie a fost introdusa funcția – Blurred background.
Această funcție este perfectă pentru situațiile în care video-conferință are loc într-un alt loc decât la birou sau dacă există informații sensibile în cadrul spațiului de unde se face transmisia. Pentru a activa această funcție, în timpul conferinței trebuie selectat butonul More Options apoi Blur my background.
2. Pe data de 13 noiembrie a fost introdusa funcția – Apps on Group Chat.
Până atunci, aplicațiile puteau fi adăugate doar în cadrul canalelor – această modificare aducând posibilitatea de adăugare a aplicațiilor și în conversațiile de grup pentru un plus de productivitate cu ajutorul OneNote, PowerBI și alte aplicații.
3. Începând cu 17 decembrie, capacitatea conversațiilor în grup a crescut de la 20 la 50 de membrii. În acest moment, aceasta este o funcție destinată activitătilor „non-business” deoarece funcțiile de video grup, partajare display și apeluri este incă limitată la 20 de membrii.
4. Pe 22 februarie au intrat in vigoare mai multe funcții interesante.
Prima dintre ele este posibilitatea de a transmite mesaje vocale de pana la 15 minute, direct din aplicația instalata pe telefonul mobil.
Cea de-a doua este o suita speciala pentru companiile unde se lucrează in ture, mai multe informații aici.
De asemenea de acum se poate porni o conversație de voce ulterior partajării display-ului.
5. Pe 15 martie a fost îmbunătățit procesul de creare a Team-ului – de acum acesta se poate crea pe structura unui grup de Office 365 sau se poate folosi un alt Team, existent ca si model:
6. Cea mai nouă funcție pe care aș dori să o amintesc este „Microsoft Teams live events” care dă posibilitate utilizatorilor de a organiza evenimente live stream – fie în mod tradițional, cu ajutorul unui computer, fie într-un mod profesional cu hardware extern (camere, microfoane, mixere, etc).
Aceste live streamuri au un organizator, un producător, un prezentator și participanți. Fiecare dintre aceștia cu funcții foarte bine stabilite:
Microsoft Team este construit în așa fel, încât să se poată mula pe nevoile oricărui client. Orice companie care deține deja subscripții de Office 365 poate beneficia de funcțiile amintite mai sus și multe altele!
Dacă îți dorești să afli mai multe informații despre Microsoft Team și cum te poate ajută acesta atât direct cât și indirect, contactează-mă pe adresă de e-mail RO-Microsoft@alef.com
Leave a Reply