Microsoft mení spôsob virtuálnej spolupráce aký sme doteraz poznali

Microsoft mení spôsob virtuálnej spolupráce aký sme doteraz poznali

Dosiahli sme inflexný bod. Ako odpoveď na aktuálnu situáciu ohľadom COVID-19 spoločenstvá po celom svete prešli z éry „vzdialeného všetkého“ na viac hybridný model práce, vzdelávania a života.

A ako sa všetci snažíme držať krok, budúcnosť práce a vzdelávania je vytváraná priamo pred našimi očami. Microsoft zopár posledných mesiacov vynaložil úsilie na štúdium toho ako zákazníci používajú Microsoft nástroje. A vďaka tomu, Microsoft dnes predstavuje súbor nových funkcií v aplikácií Microsoft Teams, vďaka ktorým sú virtuálne interakcie prirodzenejšie, pútavejšie a v konečnom dôsledku ľudskejšie. Tieto funkcie ponúkajú tri kľúčové výhody pre ľudí v práci a vo vzdelávaní. Pomôžu vám cítiť sa viac v spojení s vaším tímom a znižujú únavu z mítingov. Po druhé, stretnutia sú obsiahlejšie a pútavejšie. A po tretie, zefektívňujú vašu prácu a šetria čas. Cieľom je umožniť ľuďom  spolupracovať, zostať v kontakte a objavovať nové spôsoby, ako byť produktívny odkiaľkoľvek. Pozrime sa detailnejšie na jednotlivé funkcionality:

Cíťte sa viac prepojení a menej unavení z mítingov

Spoločný mód – v rámci výskumu Microsoft zistil, že v čase, keď ľudia vedú viac virtuálnych stretnutí ako kedykoľvek predtým, mnohí z nás sa cítia menej pripojení a počas videokonferencií zažívajú väčšiu únavu ako pri osobnej spolupráci. Spoločný mód predstavuje nový zážitok zo stretnutí v aplikácií Teams, ktorý využíva AI technológiu na digitálne umiestnenie účastníkov na spoločnom pozadí, takže sa cítite, akoby ste sedeli v rovnakej miestnosti so všetkými ostatnými účastníkmi stretnutia alebo triedy. Spoločný mód robí stretnutia atraktívnejšími tým, že vám pomáha sústrediť sa na tváre a reč tela iných ľudí a uľahčuje prijímanie neverbálnych podnetov, ktoré sú pre ľudskú interakciu také dôležité. Je to vynikajúce pre stretnutia, na ktorých bude hovoriť viac ľudí, ako napríklad brainstormingy alebo diskusie pri okrúhlom stole, pretože účastníkom uľahčuje pochopenie, kto hovorí. Táto nová funkcionalita bude dostupná v Auguste.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *