Incluziune, inteligență emoțională și viitorul locurilor de muncă – Minecraft: Education Edition

Incluziune, inteligență emoțională și viitorul locurilor de muncă – Minecraft: Education Edition

McKinsey & Company, firma de consultanță și management americană fondată în anul 1926, publica în luna Noiembrie a anului 2017 un studiu pe tema “Jobs lost, jobs gained: What the future of work will mean for jobs, skills, and wages”.

 În acest studiu, McKinsey & Company vorbește despre contextul în care până în anul 2030 numeroase activități de muncă pe care oamenii le fac se vor schimba, vor dispărea sau vor apărea ca urmare a dezvoltării rapide în zonele de automatizare și inteligență artificială.

McKinsey & Company spune printre altele că “De asemenea, abilitățile și capacitățile necesare se vor schimba, necesitând mai multe abilități sociale și emoționale și capacități cognitive mai avansate, cum ar fi raționamentul logic și creativitatea.”

Astfel, nu doar în contextul epidemiei de COVID-19 cu care întreaga omenire se confruntă în acest moment, dar și înainte că aceasta să impacteze întreaga planetă, dezvoltarea abilităților și capacităților sociale și emoționale reprezintă un subiect ce necesită mai multă atenție în special în ceea ce privește învățământul, fie ca vorbim despre cel preșcolar, primar, secundar (gimnaziu, liceu), postliceal sau universitar.

În luna aprilie a acestui an, studenți ai prestigioasei universități americane MIT (Massachusetts Institute of Technology) fondate în anul 1861, au construit o replică la scară 1:1 a MIT în Minecraft. După cum spune Shayna Ahteck, o studentă din anul întâi, cu ajutorul aceastei experiențe a avut ocazia de a interacționa cu studenți cu care în trecut nu a avut ocazia, iar cu ajutorul Minecraft au avut posibilitatea de a lucra împreună și de a se cunoaște.

Cu ajutorul Minecraft: Education Edition, elevii pot deprinde într-un mod prietenos primii pași în programare, pot utiliza soluția în orele de limbă română pentru a putea recrea o scenă dintr-o carte, pot recrea un laborator de chimie pentru a putea face diverse teste într-un mediu sigur și controlat, iar elevii introvertiți pot socializa mai ușor și pot căpăta astfel o mai mare siguranță și încredere în ei.

Soluția Minecraft: Education Edition este parte din planurile Microsoft 365 A3 și Microsoft 365 A5 ce sunt destinate unităților de învățământ.

În forma de licențiere CSP (Cloud Solution Provider), utilizatorii calificați educaționali care achiziționează pentru profesori/personalul auxiliar subscripții Microsoft 365 A3 și/sau Microsoft 365 A5, le oferă elevilor/studenților posibilitatea de a beneficia gratuit de aceste soluții:

Produs eligibil Beneficiile pentru utilizarea de către elevi/studenți
Microsoft 365
Education A3*
Beneficiile pentru utilizarea de către Elevi/Studenți pentru Office 365 A3, beneficiile pentru utilizarea de către Elevi/Studenți pentru Enterprise Mobility + Security A3, Beneficiile pentru utilizarea de către Elevi/Studenți 2 pentru Windows 10 Education A3, Minecraft: Ediția Education
Microsoft 365 Education A5* Beneficiile pentru utilizarea de către Elevi/Studenți pentru Office 365 A5, beneficiile pentru utilizarea de către Elevi/Studenți pentru Enterprise Mobility + Security A5, Beneficiile pentru utilizarea de către Elevi/Studenți 2 pentru Windows 10 Education A3, Minecraft: Ediția Education
* Disponibilitatea programului
* Instanțe elevi/studenți furnizate pentru profesor/personal auxiliar sau lucrător al cunoașterii
CSP
40

 

Definiția Microsoft a utilizatorului educațional calificat este disponibilă aici. End User-ul este cel care poate spune dacă este eligibil pentru licențierea de tip Academic.

Soluțiile ce pot fi achiziționate de către utilizatorii calificați educaționali pentru profesori/personalul auxiliar:

Material Offer Display Name
AAA-73019 Microsoft 365 A3 for faculty
AAA-73040 Microsoft 365 A5 for faculty

 

În licențierea CSP, End User-ul are posibilitatea de a alege între forma de plată lunară și cea anuală, având astfel flexibilitatea pentru a putea gestiona resursele financiare ale instituției după cum îi este mai ușor.

Echipa ALEF Distribution RO vă stă la dispoziție. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la
adresa de e-mail ro-microsoft@alef.com.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *