Windows Server 2012 și Windows Server 2012 R2 – asistența tehnică extinsă se apropie de final. Azure sau on premises?

Windows Server 2012 și Windows Server 2012 R2 – asistența tehnică extinsă se apropie de final. Azure sau on premises?

Asistența extinsă pentru Windows Server 2012 și Windows Server 2012 R2 se va încheia în data de 10 octombrie 2023. Cum timpul rămas la dispoziție devine pe zi ce trece din ce în ce mai scurt, este un moment propice pentru a începe să elaborați un plan cu privire la direcția pe care o veți urma mai departe din punct de vedere al infrastructurii IT.

Windows Server 2012 a fost lansat în data de 30 octombrie 2012, în vreme ce Windows Server 2012 R2 a avut data de lansare 25 noiembrie 2013. După schimbări din punct de vedere tehnologic, dar și a evoluției modului de lucru, în care nevoia de gestionare într-un mod eficient al resurselor, dar și a costurilor, într-un mediu unde nevoia de securitate a datelor este o realitate ce poate avea impact negativ asupra clienților care aleg să ignore aceste aspecte, una dintre întrebările pe care clienții și le pot adresa este legată de momentul în care infrastructura IT a companiei și implicit securitatea acesteia vor fi puse la încercare.

În data de 18 august 2021 a fost lansat de către Microsoft Windows Server 2022. Soluția beneficiază de asistența tehnică standard până în data de 13 octombrie 2026, iar asistența tehnică extinsă este oferită de către producător până în data de 14 octombrie 2031.

Plecând de la nevoia reală a fiecărui client, soluția potrivită pentru acesta poate reprezenta fie un scenariu de licențiere complet on premises, 100% în Azure sau chiar un scenariu hibrid care să înglobeze cele mai potrivite variante din ambele lumi.

Utilizatorii care vor să încerce Windows Server 2022 în Azure sau on premises, pot face acest lucru aici. Este important de avut în vedere faptul că versiunea de evaluare poate să fie utilizată doar într-un mediu de test și nu în mediu de producție.

Windows Server 2022 include noi capacități de securitate, cum ar fi secured-core server și secure connectivity.

Secured-core server aduce o protecție puternică împotriva amenințărilor, pentru a oferi securitate pe mai multe straturi între hardwarefirmware și sistemul de operare.

Secure connectivity adaugă un strat suplimentar de securitate în timpul transportului pentru protecție avansată. Windows Server 2022 îmbunătățește securitatea conexiunii cu protocolul de transfer de hipertext criptat mai rapid și mai sigur (HTTPS) și securitatea stratului de transport (TLS) 1.3 activat în mod implicit.

Pe lângă avantajele de securitate pe care Windows Server 2022 le oferă utilizatorilor, un alt beneficiu pe care noul sistem îl oferă este legat de capabilități hibride cu Azure. Clienții aleg o abordare hibridă și multicloud pentru a-și transforma digital afacerile. Acum pot profita de serviciile cloud cu Windows Server 2022 local, conectându-se la Azure Arc.

În plus, în Windows Server 2022, clienții pot profita de îmbunătățirile serverului de fișiere, cum ar fi compresia SMB. SMB Compression îmbunătățește transferul fișierelor aplicației prin comprimarea datelor în timpul tranzitului printr-o rețea. În cele din urmă, Centrul de administrare Windows, un instrument îndrăgit de administratori, oferă o experiență modernă de gestionare a serverului, cum ar fi un nou vizualizator de evenimente și gateway proxy support pentru scenariile conectate Azure.

Cu Azure Automanage pentru Windows Server, clienții pot migra cu ușurință la Azure fără nicio modificare a IP-ului rețelei, pot face transferuri de fișiere în siguranță în Azure folosind SMB prin QUIC și pot implementa hotpatch pentru noile mașini virtuale Windows Server Azure.

Pentru a moderniza aplicațiile existente, clienții au multe opțiuni în Azure, în funcție de nevoile arhitecturale ale aplicației. De exemplu, Azure Kubernetes Service (AKS) cu suport nativ .NET le permite clienților să modernizeze aplicațiile cu ajutorul Kubernetes, orchestratorul de containere utilizat de mulți clienți.

În cele din urmă, atunci când clienții își mută sarcinile de lucru în Azure, aceștia pot profita de avantaje precum Azure Hybrid Benefit și actualizări de securitate extinse gratuite pentru Windows Server 2008 și 2012 — numai pe Azure.

Indiferent de care este scenariul de licențiere pe care doriți să-l urmați, ALEF Distribution RO vă stă la dispoziție.
Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la adresa de e-mail RO-microsoft@alef.com.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *