Cum poți să folosești Microsoft 365 Copilot? Câteva scenarii care îți pot ușura munca

Cum poți să folosești Microsoft 365 Copilot? Câteva scenarii care îți pot ușura munca

Microsoft a lansat în luna februarie a acestui an soluția Microsoft 365 Copilot, un instrument ce vă transformă cuvintele într-unul dintre cele mai puternice instrumente de productivitate de pe planetă.

Microsoft 365 Copilot – disponibil încă de la lansare în platforma CSP ALEF, ajută utilizatorii de aplicații precum Word, PowerPoint, Outlook, Teams, OneNote sau Forms. Vom detalia în rândurile de mai jos câteva scenarii în care soluția poate ușura munca utilizatorilor.

 

Word

  • Generați text cu și fără formatare în documente noi sau existente.
  • Creați conținut, rezumați, puneți întrebări despre documentul dumneavoastră și efectuați comanda cu ajutorul chatului.

PowerPoint

  • Creați o nouă prezentare dintr-un fișier Word utilizând diverse șabloane.
  • Realizați un rezumat. Adresați întrebări și primiți răspunsuri.
  • Adăugați slide-uri, imagini sau faceți modificări de formatare la nivelul întregului pachet.

Outlook

  • Obțineți sfaturi și sugestii de coaching cu privire la claritate, sentiment și ton, împreună cu o evaluare generală a mesajului și sugestii de îmbunătățire.
  • Rezumați un fir de e-mail pentru a ajuta utilizatorul să înțeleagă rapid discuția.
  • Extrageți informații din alte e-mailuri sau conținut din Microsoft 365 la care utilizatorul are deja acces.

Teams

  • Utilizatorii pot să folosească Copilot în orice chat. Copilot poate rezuma până la 30 de zile din conținutul chatului înainte de ultimul mesaj dintr-un anumit chat. Copilot folosește doar un singur fir de conversație ca conținut sursă pentru răspunsuri și nu poate face referire la alte chat-uri sau tipuri de date (de exemplu, transcrierea întâlnirilor, e-mailurile și fișierele). Utilizatorii pot interacționa cu Copilot selectând solicitări pre-scrise sau scriind propriile întrebări. Răspunsurile includ citate pe care se poate face clic care direcționează utilizatorii către conținutul sursă relevant care a fost folosit. Conversațiile cu Copilot au loc într-un panou lateral care permite utilizatorilor să copieze și să adauge informații.
  • Utilizatorii pot să folosească Copilot în întâlniri sau apeluri în cadrul aceluiași tenant. Copilot va folosi transcrierea în timp real pentru a răspunde la întrebările utilizatorului. Folosește doar transcrierea și cunoaște numele utilizatorului care tastează întrebarea. Utilizatorul poate introduce orice întrebare sau poate folosi prompturi predeterminate; cu toate acestea, Copilot va răspunde numai la întrebări legate de conversația întâlnirii din transcriere.
  • Permite utilizatorilor să acceseze date prin Microsoft 365 Graph și să utilizeze funcționalitatea LLM. Copilot poate fi accesat în Teams și atunci când sunteți conectat la Bing cu un cont de active directory.

OneNote

  • Inițiați solicitări pentru a elabora planuri, a genera idei, a crea liste și a organiza informații pentru a vă ajuta să găsiți cu ușurință ceea ce aveți nevoie.

Forms

  • Inițiați solicitări pentru a redacta întrebări și sugestii care vă ajută să creați cu ușurință studii (surveys), sondaje (polls) și alte formulare.

 

Soluția Microsoft 365 Copilot se adresează utilizatorilor de planuri Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium, Office 365 E3, Office 365 E5, Microsoft 365 E3 și Microsoft 365 E5.

Este important de avut în vedere că la nivel de organizație numărul de subscriptii Microsoft 365 Copilot poate să fie mai mic de exemplu de numărul de subscriptii Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium, Office 365 E3, Office 365 E5, Microsoft 365 E3 și Microsoft 365 E5.

Dacă vreți să aflați mai multe despre Microsoft 365 Copilot, echipa ALEF Distribution RO vă poate ajuta.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *