Cum poți enunța eficient solicitări în Copilot pentru Microsoft 365?

Cum poți enunța eficient solicitări în Copilot pentru Microsoft 365?

Solicitările în Copilot pentru Microsoft 365, denumite și “prompts”, sunt instrucțiuni sau întrebări cu ajutorul cărora puteți spune Copilot pentru Microsoft 365 ce doriți.

Solicitările pot include patru părți: obiectivul, contextul, așteptarea și sursa. De exemplu: „Vreau o listă cu 3 – 5 puncte care să mă pregătească pentru o întâlnire următoare cu un client în care atenția să fie îndreptată pe situația să actuală și pe ce dorește să realizeze. Tonul folosit să fie unul prietenos, dar ferm. Sursa folosită să fie e-mail-urile și discuțiile de pe Microsoft Teams din ultimele trei săptămâni pe care le-am avut cu acesta.

Obiectivul: „Vreau o listă cu 3 – 5 puncte care să mă pregătească…

Contextul: „…pentru o întâlnire următoare cu un client în care atenția să fie îndreptată pe situația să actuală și pe ce dorește să realizeze.

Așteptarea: „Tonul folosit să fie unul prietenos, dar ferm.”

Sursa: „Sursa folosită să fie e-mail-urile și discuțiile de pe Microsoft Teams din ultimele trei săptămâni pe care le-am avut cu acesta.

Este important de avut în vedere că dacă obiectivul, contextul, așteptarea și sursa sunt clare, rezultatele afișate vor fi apropiate de ceea ce vă doriți să obțineți. În situația în care rezultatul obținut nu este unul satisfăcător, puteți oricând să reformulați solicitarea astfel încât să răspundă nevoii reale.

Utilizarea aceleași solicitări de mai multe ori poate duce la răspunsuri diferite. Large Language Models (LLMs) sunt construite pe o rețea neuronală, care introduce o oarecare aleatorie. Chiar și cu aceeași solicitare, cel mai probabil, veți obține rezultate ușor diferite de fiecare dată.

Copilot este construit pe modele lingvistice mari (LLM) care sunt conectate la aplicațiile și datele Microsoft 365.

Cu Copilot, puteți depăși ceea ce puteți face cu alți chatboți bazați pe LLM, obținând date din aplicațiile Microsoft 365 și datele dumneavoastră interne, cum ar fi articole, rapoarte, e-mailuri, prezentări și multe altele.

Cu Copilot, puteți să creați sau să editați conținut, să puneți întrebări, să rezumați informații și să aflați din urmă. De exemplu, în Microsoft Teams utilizatorii pot să folosească Copilot în orice chat.

Copilot poate rezuma până la 30 de zile din conținutul chatului înainte de ultimul mesaj dintr-un anumit chat.

Copilot folosește doar un singur fir de conversație ca conținut sursă pentru răspunsuri și nu poate face referire la alte chat-uri sau tipuri de date (de exemplu, transcrierea întâlnirilor, e-mailurile și fișierele).

Utilizatorii pot interacționa cu Copilot selectând solicitări pre-scrise sau scriind propriile întrebări. Răspunsurile includ citate pe care se poate face click care direcționează utilizatorii către conținutul sursă relevant care a fost folosit. Conversațiile cu Copilot au loc într-un panou lateral care permite utilizatorilor să copieze și să adauge informații.

Pe scurt, atunci când folosiți Copilot pentru Microsoft 365 aveți în vedere de fiecare dată care este obiectivul, contextul, așteptarea și sursa.

Dacă încă nu folosiți Copilot pentru Microsoft 365 sau vrei să aflați mai multe despre soluție, echipa ALEF Distribution RO vă poate ajuta.

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *