Oferta Microsoft pentru desktop-uri virtuale și oportunitatea de testare WVD prin ALEF

Oferta Microsoft pentru desktop-uri virtuale și oportunitatea de testare WVD prin ALEF

Windows Virtual Desktop este serviciul ce contribuie la creșterea productivității angajaților, oferind protecție avansată, și flexibilitate în ceea ce privește costurile și performanța.

În ultima vreme hybrid-work pare că a devenit în limbajul tech un termen chiar mai des utilizat decât conceptul de “transformare digitală”. Privit ca o combinație între fully-remote, partially-remote și angajați office-based, modelul hybrid-working oferă angajaților autonomia de a decide cum, când și de unde muncesc pentru a atinge cele mai bune rezultate. Începând cu anul 2020, peste 50% din companii au adoptat un astfel de model de a lucra. Această schimbare de abordare în privința locului în care angajații își desfășoară activitatea atrage după sine și o schimbare a modului prin care companiile gestionează angajații.

Odată ce angajații lucrează descentralizat, din locații diferite și în mare parte utilizând dispozitive personale, companiile trebuie să facă față următoarelor provocări:

  • Update-urile și patch-urile dispozitivelor de pe care se accesează informațiile de business;
  • Accesul utilizatorilor la aplicații și compatibilitatea acestora cu toate dispozitivele utilizate;
  • Securitate și control la nivel de useri/aplicații/dispozitive/date.

Pentru a face față acestor provocări, multe companii implementează desktopuri sau aplicații virtuale, utilizate în scenarii de RDS, VDI și mai nou Windows Virtual Desktop. Dacă primele 2 au multe neajunsuri, atât legate de funcționalități cât mai ales de costuri, WVD este mai ușor de implementat și de configurat, mai flexibil din punct de vedere administrare și costuri. Asta și pentru că cei mai mulți din clienții voștri îndeplinesc deja cerințele de licențiere pentru o implementare de WVD, având servicii ca Microsoft 365 Business Premium sau Windows 10 E3/E5 in CSP.

Windows Virtual Desktop este un serviciu de virtualizare a aplicațiilor și a desktop-urilor (DaaS) ce rulează în cloud-ul Microsoft Azure. Mai multe scenarii de utilizare găsiți si aici.

Câteva din beneficiile adoptării WVD menționez în continuare:

  1. Creșterea productivității angajaților: aceștia pot lucra de oriunde, oricând, de pe orice dispozitiv și din orice locație;
  2. Suita Microsoft 365 funcționează nativ în WVD: căutările în Outlook sunt indexate și aplicația OneDrive for Business este compatibilă spre deosebire de scenariul RDS;
  3. Management al echipamentelor hardware mai eficient: puteți alege din peste 300 VM-uri disponibile în Azure cu diferite specificații Core/RAM și să rulați Windows 10/7 sau Windows Server în sistem multi-session sau single-session;
  4. Securitate sporită: controlați și gestionați mai ușor partea de endpoint și upgrade-uri pentru dispozitivele de pe care utilizatorii accesează datele si aplicațiile; dacă angajatul părăsește compania, te asiguri că nu va avea acces la datele de firmă;
  5. Flexibilitate din punct de vedere costuri și performanță: plătiți lunar în sistem PAYG (pay-as-you-go) sau achiziționați instante rezervate; alegeți între mai multe tipuri de load-balancing-uri ca breadth-first și depth first;
  6. Integrare pentru management IT facil: totul se administrează direct din portalul Azure și este mai rapid și ușor de implementat, configurat și gestionat decât un mediu clasic de desktop virtual (RDS/VDI).

Pe 30 martie, în cadrul webinariilor ALEF Bootcamp am susținut o prezentare de WVD cu demo-ul unei implementări cap-coada de WVD pe scenariul Azure Active Directory-Domain Services (AD-DS). Înregistrarea webinarului poate fi urmărită la această adresă.

Puteți accesa de la această adresă și o simulare ghidată de configurare WVD în Azure și sa urmăriți learning-path-ul Microsoft privind implementarea și configurarea de WVD de aici.

Pentru a veni în sprijinul vostru, am creat un mediu de test WVD pe care îl puteți explora completând formularul de la acest link.

O veste bună a venit de la Microsoft care a anunțat că prelungește până pe data de 30 iunie 2021 ofertă WVD, prin care oferă clienților noi de Windows Virtual Desktop, o reducere de 30% din costurile de compute, pentru VM-urile de tip D și Bs, folosite ca Session Host, pe o perioadă de 90 zile de la revendicarea ofertei. Detalii aici.

Suntem alături de voi, și puteți apela la noi pentru a vă ajuta în discuții de pre-sales pe scenarii de WVD, estimări de costuri și altele.

Îmi puteți scrie oricând la adresa eduard.plesu@alef.com și voi răspunde cu plăcere.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *