Exchange Server 2013 – asistența tehnică extinsă se apropie de final. Ce-i de făcut?

Exchange Server 2013 – asistența tehnică extinsă se apropie de final. Ce-i de făcut?

După peste zece ani de la lansare, asistența tehnică oferită de Microsoft pentru Exchange Server 2013 ajunge la sfârșit.

Exchange Server 2013 va ajunge la sfârșitul asistenței tehnice extinse pe 11 aprilie 2023. Dacă nu ai început deja migrarea de la Exchange 2013 la Microsoft 365, Office 365 sau Exchange 2019, acum este momentul să începi planificarea.

Date importante:

Listing Start Date Mainstream End Date Extended End Date
Exchange Server 2013 Jan 9, 2013 Apr 10, 2018 Apr 11, 2023

Ce înseamnă sfârșitul asistenței tehnice?

Majoritatea produselor Microsoft au un ciclu de viață de asistență în timpul căruia primesc noi funcții, remedieri de erori, remedieri de securitate și așa mai departe. Acest ciclu de viață durează de obicei 10 ani de la lansarea inițială a produsului. Sfârșitul acestui ciclu de viață este cunoscut ca sfârșitul asistenței tehnice a produsului. Deoarece Exchange 2013 ajunge la sfârșitul suportului pe 11 aprilie 2023, Microsoft nu va mai furniza după această dată:

  • asistență tehnică pentru probleme care pot apărea
  • remedieri de erori pentru probleme care pot afecta stabilitatea și capacitatea de utilizare a serverului
  • remedieri de securitate pentru vulnerabilități care pot face serverul vulnerabil la încălcări de securitate

Serverul Exchange 2013 va continua să ruleze după această dată. Din cauza modificărilor enumerate mai sus, îți recomandăm insistent să migrezi de la Exchange 2013 la Exchange 2019 cât mai curând posibil.

Care sunt opțiunile tale?

Este un moment bun pentru a explora opțiunile și a pregăti un plan de migrare. Poți:

  • migra la Microsoft 365: migrează cutiile poștale, folderele publice și alte date
  • actualiza Exchange 2013: faci trecerea la Exchange 2019 pentru serverele locale

Migrarea la Microsoft 365

Migrarea la Microsoft 365 este cea mai bună și mai simplă opțiune pentru a te ajuta să lași în urmă Exchange 2013. Cu o migrare la Microsoft 365, poți face un singur salt de la tehnologia veche la caracteristicile actuale, inclusiv:

  • spațiu de stocare mai mare pentru adresa de e-mail, cu o mai mare flexibilitate in gestionarea datelor
  • capabilități de securitate, cum ar fi protecție anti-spam și anti-malware
  • capabilități de conformitate, cum ar fi prevenirea pierderii datelor, politicile de păstrare, reținerea în loc și în litigiu, eDiscovery la locul său și multe altele
  • integrare cu SharePoint Online, OneDrive, Teams, Power BI și alte servicii Microsoft 365
  • analiză avansată și Viva Insights

De asemenea, Microsoft 365 primește mai întâi funcții și experiențe noi, astfel încât organizația ta să poată începe să le folosească imediat. Nu va trebui să îți faci griji pentru:

  • achiziționarea și întreținerea hardware-ului
  • menținerea serverelor la zi cu privire la remedieri de securitate
  • actualizarea la o nouă versiune de Exchange

Upgrade la o versiune mai nouă de Exchange Server local

Credem cu tărie că vei obține cea mai bună valoare și experiență de utilizator prin migrarea completă la Microsoft 365. Dar înțelegem că unele organizații trebuie să păstreze unele servere Exchange la sediu. Acest lucru se poate datora cerințelor de reglementare, pentru a garanta că datele nu sunt stocate într-un centru de date străin, pentru că există setări sau cerințe unice care nu pot fi îndeplinite în cloud sau pentru că ai nevoie de Exchange pentru a gestiona cutiile poștale din cloud, deoarece organizația ta încă utilizează Active Directory local. În orice caz, dacă păstrezi Exchange local, ar trebui să te asiguri că mediul Exchange 2013 este actualizat.

Ai nevoie de ajutor?

Dacă migrezi la Microsoft 365 sau dacă iei în calcul să utilizezi în continuare o soluție locală Exchange Server, echipa ALEF Distribution RO te poate ajuta în procesul de identificare, migrare, implementare și configurare a soluției în conformitate cu nevoile reale ale organizației tale.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *